Hoppa till sidans innehåll

Vattenskidförbundet


Den 27 augusti inleds JEM i Roquebrune sur Argens i Frankrike. SVWF & Sverige kommer att representeras av åtta av våra främsta elitåkare i klasserna U-14 och U-17!
 
Sveriges Olympiska Kommitté har gjort en första uttagning till premiärupplagan av Anoc World Beach Games som arrangeras i Doha, Qatar den 12–16 oktober. En av de få nu redan uttagna atleterna är vår egen Felix Blomqvist!
 
LOK-stöd kan sökas av varje idrottsförening, ansluten till något av de specialidrottsförbund som tillhör RF och som bedriver verksamhet för deltagare i åldern 7–25 år. LOK-stödet finns för att stödja föreningsdriven barn- och ungdomsidrott.
 
Igår, 2019-08-10, arrangerade SVWF den praktikspecifika delen i förbundets utbildning, Vattenskidor Tränar-1 vid Bromölla Vattenskidklubbs anläggning vid/på Levrasjön.
 
Förra helgen genomförde Stockholm-Arlanda Vattensportklubb och TCP tre mycket lyckade sit-wake dagar för funktionsvarierade utövare.
 
Jakob Bogne (bilden) vann i lördags sitt andra raka U-21 EM guld och efter 5 fartfyllda dagar i Dnipro, Ukraina är nu hela U-21 laget åter hemma på svensk mark.
 
Denna säsong avlöser de internationella mästerskapen varandra i ett hysteriskt tempo. Nu är det snart dags för säsongens absolut största vattenskidtävling, 2019 IWWF World Waterski Championships i Putrajaya, Malaysia!
 
SM i vattenskidor har under den gångna helgen arrangerats på Mörstopssjön i Linköping. Lagtävlingen vanns rättvist av Karlstad med Göteborg på andra plats följt av VSK Svanen på bronsplats. Mängder av bilder via länk härunder!
 
Svenska landslaget till EM i Ukraina är uttaget! Om 2 dagar, 2019-08-05, inleds EM i Wakeboard båt 2019 i Kiev, Ukraina. SVWF & Sverige kommer att representeras av Harald Hermansson (till vänster) och Johan Wikström (till höger).
 
Den 25–28 juli har 35+ EM avgjorts i Ioannina Grekland, med över 30 grader varmt och lite eller ingen vind har denna specialbyggda arena bjudit på mycket bra åkförhållanden under hela mästerskapet.
 
Då var andra året av Swedish Wake Park Tour (SWPT) till ända och åter igen fortsatte succén från förra året. Den här gången från Bromölla via Västerås tillbaka till Halmstad och avslutningsvis i Varberg.
 
Under vecka 31 och 32 har två separata teknikläger för U-14 och U-17 landslagen avhållits i regi av Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet och genomförda av undertecknade förbundskaptener. Toppbild, U-17 laget i Linköping.
 
Elsie Antonsson höll nerverna i styr och förbättrade sin placering från kvalificeringsåket när hon igår vann ett skinande VM-silver vid Världsmästerskapet på SIAP i Skarnes, Norge. HELT FANTASTISKT – STORT GRATTIS ELSIE!
 
I år var det Finland och barfotaåkarna i Kokkolas tur att arrangera det elfte Scandinavian Barefoot Open Mästerskapet.
 
Under den gångna helgen har VSK Svanen stått som värd för SM i vattenskidor för klasserna U-14, U-17 och U-21. Lag-SM vanns av arrangörsföreningen VSK Svanen med Nyköpings VSK på andra plats följt av Gävle VSK. Fler bilder via länk härunder!
 

Välkommen till Nyköpings Vattenskidklubb

Kontakta oss gärna på  info@nykopingsvsk.se.

 

Länkar

www.vattenskidor.org

Östsvenska förbundet

Sponsorer

p&v loggo_ny

Postadress:
Nyköpings VSK - Vattenskidor och Wakeboard
Jan Bogne, Östra Bergsgatan 11
61134 Nyköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@nykopingsvsk.se

Se all info